Masło klarowane – obowiązkowy składnik diety

Ghee-33.jpg

Ghee, czyli masło klarowane jest używane od wielu lat. Mówi się, że początki użyteczności masła zauważono w starożytnej kuchni i medycynie indyjskiej – Ajurwedzie. Wierzono bowiem, że produkt wzmacnia zdrowie i ducha. Współcześnie używamy masła klarowanego coraz częściej i do wielu potraw.

Co to jest ghee i z czego się produkuje oraz dlaczego warto jeść masło klarowane? Sprawdź powody – KLIKNIJ TUTAJ

 

Źródło zdjęcia: http://thehealthyfoodie.com/

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s